Metaalpensioenen in april definitief omlaag

Redactie

De pensioenen van metaalarbeiders worden per 1 april verlaagd. Pensioenfonds PMT verlaagt de pensioenen met 6,3 procent. De NOS meldt dat het andere pensioenfonds voor de metaalbranche PME de pensioenen met 5,1 procent verlaagt. Ook andere pensioenfondsen maken vrijdag de korting bekend.

Het grote ambtenarenpensioenfonds ABP bevestigt de eerder aangekondigde korting van 0,5 procent. Bij ABP zijn in totaal 2,8 miljoen mensen aangesloten.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn meldt vrijdag juist dat de dekkingsgraad is gestegen naar 101 procent in het vierde kwartaal van 2012. Daardoor is een korting op de pensioenen niet nodig.

Veel pensioenfondsen kondigden vorig jaar al aan dat zij per 1 april waarschijnlijk moesten gaan korten op de pensioenen. Een eventuele korting hing af van de dekkingsgraad aan het einde van 2012. Nu die stand bekend is, komen pensioenfondsen met definitieve besluiten over korting. De Pensioenfederatie hoopt 19 februari met een zo compleet mogelijk overzicht te komen van de fondsen die korten.