De Boer: "Cuenca welkome versterking"

Niels (DerMeister)

Ajax neemt Isaac Cuenca voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Barcelona. Frank de Boer is blij met de komst van de Spanjaard. "Daar ben ik heel blij mee", zegt De Boer in gesprek met Eredivisie Live.

"Zoals je hebt kunnen zien waren we de afgelopen tijd veel aan het schuiven op de vleugels. Hij is dan ook een welkome versterking. We doen nog mee in drie competities dus dan kunnen we een speler van dat kaliber goed gebruiken." Wat Cuenca toevoegt aan Ajax? "Sowieso extra mankracht op de vleugels. Hij is een slimme speler met een redelijk goede basissnelheid. Hij kan zowel op links als op rechts uit de voeten. Verder is hij gewoon een heel goede voetballer."

De 21-jarige buitenspeler is net hersteld van een zware blessure en kwam dit seizoen nog niet in actie voor Barcelona. Bij Ajax zal hij weer veel aan spelen willen toekomen. Cuenca zal de enige aanwinst zijn voor Ajax deze transferperiode. "Eyong Enoh gaat waarschijnlijk naar Fulham, maar dat is nog niet officieel. Dus dat moeten we afwachten. Verder blijft het bij deze groep en daar ben ik tevreden mee."