[Intro] World Cup of Darts

Tom (Nappie-Oleon)

De World Cup of Darts staat op het punt om te beginnen. Vrijdag staat namelijk het eerste grote toernooi van het nieuwe jaar op het programma. In dit prestigieuze dubbel-toernooi van de PDC zullen 24 landen uitvechten wie de wereld cup mee naar huis mag nemen. In Hamburg zullen voor Nederland Michael Van Gerwen en Raymond van Barneveld meedingen naar de prijs.

De Nederlanders worden samen met de Engelsen Phil Taylor en Adrian Lewis als de grote favorieten gezien voor de titel. De eerste twee edities werden dan ook door de beide landen gewonnen. In 2010 wonnen Raymond van Barneveld en Co Stompé van het team uit Wales. Vorig jaar was de eerste prijs voor Engeland, de nummers een en twee van de wereldranglijst Taylor en Lewis waren toen in een thriller te sterk voor de Australiërs Simon Whitlock en Paul Nicholson.

In de groepsfase van het toernooi zullen drie landen één keer tegen elkaar spelen in een dubbel-partij. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn gekoppeld aan Dyson Parody en Dylan Duo uit Gibraltar en de Polen Krzysztof Kciuk en Krzysztof Ratajski. Lees hier de volledige opzet van de Betfair World Cup of Darts. Het toernooi is live te volgen via streams op RTL7darts.nl.