Daniel Craig zorgt voor problemen rond Dragon Tattoo sequel

Desunoto

De productie The Girl Who Played With Fire, zoals het vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo zou gaan heten, zit in de problemen. Hoofdrolspeler Daniel Craig eist meer geld voor de tweede en derde films in de Amerikaanse trilogie.

Craig lijkt het onderhand tijd te vinden voor een salarisverhoging en hier is Sony Pictures niet blij mee. Er wordt zelfs gesuggereerd dat het personage van Craig (Mikael Blomkvist) uit het script verwijderd zou worden als de acteur voet bij stuk houdt.

De film is bij voorbaat al een dure productie omdat de salarissen van regisseur David Fincher, producent Scott Rudin en scenarist Steve Zaillian zeer hoog uitvallen. Hoewel dit simpelweg een onderhandelingstruukje van Craig zou kunnen zijn, kan Sony Pictures dit er even niet bij hebben. De filmstudio was juist van plan om het budget voor de vervolgfilms in te perken.

In welke mate deze ontwikkelingen invloed hebben op de films, is nog onduidelijk. In de tussentijd kan je altijd nog de Zweedse films bekijken. Deze trilogie, ook gebaseerd op de Millenium boeken van Stieg Larsson, is al geruime tijd geleden voltooid.

Craig vindt accent personage maar bijzaak (Novum)Daniel Craig eist salarisverhoging (Foto: Novum)