Janssen: "Beter dan Poulsen en De Jong"

Boris (borisz)

Theo Janssen is ervan overtuigd dat hij meer kwaliteiten heeft dan Ajacieden Christian Poulsen en Siem de Jong. Donderdagavond staat Janssen opnieuw met zijn nieuwe werkgever Vitesse tegenover de Amsterdammers. Afgelopen zondag won Vitesse in competitieverband met 3-2, nu staat het treffen in het teken van het bekertoernooi.

Janssen stookt het vuurtje op. "Eriksen is een uitzonderlijk talent, maar ik ben beter dan die andere twee op het middenveld", doelt hij tegen Voetbal International op Poulsen en De Jong. Vitesse neemt het voor de derde keer dit seizoen op tegen Ajax. De eerste twee duels werden gewonnen.

"Ik denk dat Ajax ons een heel lastige tegenstander vindt", blikt Janssen vooruit in het Algemeen Dagblad. "Wij hebben ze twee keer het gevoel gegeven dat ze heel goed bezig waren. Dat ze beter waren. Maar ze waren steeds dominant tot een bepaalde hoogte. Van daaruit hebben wij toegeslagen."

Revanchegevoelens koestert Janssen niet. "Ik heb echt wel een leuk jaar gehad bij Ajax. Heb er leuke mensen ontmoet, veel gespeeld en we zijn kampioen geworden. Alleen was er altijd gezeik over mijn positie. Over waar ik moest spelen enzo. Dat was wel eens vervelend. Terwijl ik nu bij Vitesse op precies dezelfde plek speel als waar toen zo veel over geouwehoerd werd."