'Terugkeer Sulejmani naar Heerenveen in de maak'

Niels (DerMeister)

Of het daadwerkelijk gaat gebeuren is een tweede, maar Miralem Sulejmani zou voor een terugkeer staan naar sc Heerenveen. Bij de Friese ploeg maakte de Servische aanvaller in het seizoen 2007/08 zoveel indruk, dat Ajax ruim zestien miljoen euro voor hem neertelde.

Het ziet er naar uit dat Heerenveen deze transferperiode afscheid moet nemen van Filip Djuricic. Ter vervanging zou Heerenveen willen proberen om Sulejmani los te weken bij Ajax. Ook Jens Toornstra van ADO Den Haag is in beeld.

Sulejmani ontbrak gisteren bij de selectie van Jong Ajax, waar hij normaal gesproken bij hoort te zijn. De Servisch international zou daarnaast al gespot zijn in Heerenveen. Mocht hij daawerkelijk terugkeren naar Heerenveen, dan betekent dit een weerzien met Marco van Basten. De trainer van de Friezen was 4,5 jaar geleden verantwoordelijk voor de transfer van Sulejmani naar Ajax.

Sulejmani kan bij Ajax niet meer op speeltijd rekenen in de A-selectie van trainer Frank de Boer. De oefenmeester geeft de voorkeur aan talenten als Viktor Fischer en Jody Lukoki. Daarnaast loopt het contract van de Servische aanvaller na dit seizoen af. Eerder sloeg hij een verlaagde aanbieding van de Amsterdammers af.