Geroofd respectbord Buitenboys snel teruggebracht

anoniem_22072019025900

De Almeerse voetbalclub sc Buitenboys is dinsdagmiddag korte tijd beroofd geweest van een groot reclamebord dat werd bedrukt naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De daders brachten het bord terug toen op Twitter fel werd gereageerd op de diefstal, meldt de club.

Op het bord staat de tekst Zonder Respect Geen Voetbal, een term die door de KNVB werd bedacht na het incident bij de club. Buitenboys reageerde op Twitter verbolgen over de diefstal en loofde direct een beloning van honderd euro uit voor de tip die naar de dader zou leiden.

Hoewel het bord inmiddels terug is, doet Buitenboys evengoed aangifte. "Iedereen moet met zijn handen van onze spullen afblijven", stelt de club.

De 41-jarige Nieuwenhuizen kwam begin vorige maand om het leven nadat hij na een wedstrijd ernstig was mishandeld. Daarna ontstond een maatschappelijke discussie over geweld op en rond het voetbalveld. De KNVB lanceerde vervolgens de campagne Zonder Respect Geen Voetbal. Voor de mishandeling zitten nog altijd zes jongens van 15, 16 en 17 jaar en een 50-jarige man vast.