FC Twente niet concreet voor Wijnaldum

Maarten (rubbereend)

FC Twente wil de opbrengst van Leroy Fer, tien miljoen euro, investeren in Filip Djuricic en Claudemir. De vermeende interesse in Georginio Wijnaldum is niet concreet. Wijnaldum (PSV) en Lerin Duarte (Heracles Almelo) werden dinsdag op de website van het AD genoemd als alternatieven voor Djuricic en Claudemir.

"Wij weten nog van niks", zei zaakwaarnemer Humphrey Nijman tegen Goal.com. "Daarom heeft het verder ook geen zin om hier op in te gaan. Ik weet niet hoe het AD aan dit verhaal komt." Wijnaldum tekende in juli 2011 een vierjarig contract bij PSV. De 22-jarige Wijnaldum was twee jaar geleden als Feyenoorder al in beeld bij de Tukkers.

Toen koos de Rotterdammer voor een vierjarig contract bij PSV. In Eindhoven maakte hij vorig seizoen negen doelpunten in 32 competitiewedstrijden. Dit seizoen staat de teller op negen goals in twintig duels. Afgelopen zaterdag maakte hij tegen Heracles Almelo (1-5) twee doelpunten.

Het AD noemde ook Adam Maher als kandidaat voor Twente. De vraagprijs van AZ voor de negentienjarige middenvelder lijkt echter te hoog. Maher wil graag naar PSV, de club van Wijnaldum, maar de Eindhovenaren willen vooralsnog ook niet voldoen aan de gevraagde transfersom van naar verluidt meer dan tien miljoen euro.