Fortuna Sittard op rand van faillissement

Niels (DerMeister)

Fortuna Sittard weet nog niet of het seizoen kan worden afgemaakt. De club moet binnen twee weken een bedrag van zeshonderdduizend euro verzameld hebben. Dagblad De Limburger meldt dinsdag dat de club uit de Jupiler League binnen twee weken een bedrag van zes ton moet verzamelen om te blijven voortbestaan als profclub.

In december was viel het dubbeltje al op zijn kant, maar werd een failissement ternauwernood afgewend. Er is inmiddels wel een plan om het bovengenoemde bedrag bij elkaar te krijgen. Op het dak van het Fortuna-stadion moeten grote zonnepanelen geplaatst worden.

Deze panelen moet de club energie leveren aan haar supporters, sponsors en bewoners van de gemeente Sittard-Geleen. Door de extra inkomsten hoopt Fortuna een betalingsregeling te treffen met de schuldeisers. Of dit plan haalbaar is zal binnen twee weken duidelijk zijn. "Om in voetbaltermen te praten: de bal wordt over de keeper gelobd, maar voordat de bal over de doellijn rolt, kan de scheidsrechter de wedstrijd nog affluiten", aldus directeur Martin Masset.