FC Utrecht bereidt zich voor op leegloop

Niels (DerMeister)

FC Utrecht heeft al namen in het achterhoofd wanneer in de komende maanden enkele vaste krachten zouden vertrekken. De club houdt rekening met het vertrek van Dave Bulthuis, Nana Asare, Tommy Oar en Jacob Mulenga. Alle vier worden zij gelinkt met grotere clubs. Anouar Kali liet al weten aan het einde van het seizoen sowieso te vertrekken uit Utrecht.

"Er lopen mensen om onze spelers heen, maar wij doen alleen zaken als er een officieel bod komt en die zijn er niet of nauwelijks geweest. Als ze er geweest zijn, hebben we ze direct afgewezen", aldus algemeen directeur Wilko van Schaik tegen Voetbal International.

Eredivisie-waardig
"Wij zijn inmiddels achter de schermen in overleg met de trainers alweer bezig met het komende seizoen. Alles is in kaart gebracht. We weten wat we willen, wat we moeten en wat we kúnnen doen als er iets gebeurt", legt Van Schaik uit. "Voor Edwin de Kruyff is dit als manager spelerszaken een drukke maand, maar de maanden die komen zullen dat blijven voor hem en zijn team. Maar er is veel vertrouwen in de breedte van deze groep, want achter de eerste elf zitten veel Eredivisie-waardige spelers."

Utrecht raakt niet meer in paniek als er een leegloop dreigt. "Nu, komende zomer of in de transferperiode daarna. Zelfs niet als er drie of vier spelers, wat eventueel kan, in één keer zouden vertrekken. We zijn op alles voorbereid. Ook dat is de winst van dit seizoen en dat geeft rust", aldus Van Schaik.

400.000 euro voor Labylle
Utrecht bekijkt de mogelijkheid om Leroy Labylle deze maand al aan de spelersgroep toe te voegen. De club zou 400.000 euro moeten betalen om de 21-jarige Belg bij MVV los te weken. Als het deze winter niet lukt, doet Utrecht in de zomer een nieuwe poging bij de Maastrichtenaren.