[Upd] Platt: "Balotelli blijft bij City"

Niels (DerMeister)

Het lijkt er steeds meer op dat Mario Balotelli naar AC Milan verkast. De onderhandelingen zijn in volle gang en een akkoord zal niet lang meer uitblijven. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Mario Balotelli, is momenteel druk bezig met een transfer van de aanvaller.

AC Milan heeft interesse in de spits en een overgang lijkt nu van de grond te komen, weet Goal.com. Raiola was afgelopen week in Milaan om te praten met de clubleiding van de Rossoneri. City is best bereid om de Italiaan te verkopen, maar het juiste bedrag zal wel op tafel moeten komen.

De Engelsen willen ongeveer 25 miljoen euro ontvangen voor Balotelli, die in het Etihad Stadium op een zijspoor is beland. Milan heeft vervolgens een hoger tegenbod gedaan, maar wilde de betaling hiervan uitspreiden over de komende zes jaar. Dit laatste ziet City echter niet zitten en bovendien wil de club een percentage van Milan als de speler in de toekomst wordt doorverkocht. Het gaat hier om 15% van de mogelijke toekomstige transfersom.

De Italiaanse topclub wil in het salarishuis plaats maken voor Balotelli door verdediger Philippe Mexès te verkopen. Op deze manier komt er ongeveer vijf miljoen euro op jaarbasis vrij, genoeg om de spits te overtuigen.

Balotelli lijkt zijn zinnen te zetten op een transfer en liet al een groot deel van zijn eigendommen overvliegen naar Italië. Ook heeft hij de huur van zijn huidige woning in Cheshire opgezegd en nam de spits onlangs afscheid van enkele goede vrienden en kennissen in Engeland.

Milan's algemeen directeur Adriano Galliani liet eerdaags weten dat een transfer "voor 99,9% niet doorgaat", maar nu lijkt die mening te zijn bijgesteld. "Wat gisteren 99,9% was, is vandaag 99,5% geworden", zo sprak de bestuurder tegen Italiaanse media. "We moeten kijken wat er nu gaat gebeuren, maar de situatie verandert iedere dag."

Update 18.48 uur

David Platt, assistent-trainer bij Manchester City, heeft tegenover de BBC duidelijk gemaakt dat Mario Balotelli deze maand niet zal verkassen naar AC Milan. Diverse Italiaanse media meldden vandaag dat de onderhandelingen in volle gang zijn, maar Platt drukt deze berichten de grond in.