Overtoom van AZ: "Spelen en vlammen"

Niels (DerMeister)

Willie Overtoom is officieel speler van AZ. De 26-jarige middenvelder tekende maandag een contract dat hem tot medio 2016 aan de Alkmaarders verbonden houdt. De creatieve speler komt over van Heracles Almelo, waar hij zijn aflopende verbintenis niet wilde verlengen.

In het verleden maakte Overtoom deel uit van de jeugdopleiding van zijn 'nieuwe' club. Namens Heracles kwam hij tot 144 wedstrijden, waarin hij 39 keer scoorde. Technisch directeur Earnest Stewart is blij met de aanwinst. "We zijn erg tevreden dat we Willie Overtoom per direct aan onze selectie hebben toegevoegd."

"Willie is al jarenlang een dragende speler voor Heracles in de Eredivisie. Hij is multifunctioneel en brengt veel snelheid, creativiteit en scorend vermogen met zich mee. Daarnaast is hij dreigend bij standaardsituaties. Willie heeft het vermogen om een wedstrijd open te breken."

"Voordat ik met AZ ging praten, waren de clubs er al uit", reageert Overtoom. "Daarna was het een kleine moeite om zelf rond te komen met de club. Ik geef mezelf tijd om me in het team te spelen, er is altijd tijd nodig om aan een nieuwe club te wennen. Maar ik wil gewoon spelen."