Nuyt: "Goed dat mijn record is gesneuveld"

Niels (DerMeister)

Andrea Nuyt mocht zich precies 4000 dagen met een tijd van 37,54 nationaal recordhoudster op de 500 meter noemen. Thijsje Oenema klokte gisteren tijdens het WK sprint in Salt Lake City een tijd van 37,38 en nam zodoende het record over van Nuyt. In haar tweede 500 meter kwam ze zelfs tot 37,06.

"Ik ben verbaasd dat mijn record nog zo lang stand heeft gehouden. Natuurlijk ben ik daar aan de ene kant ook een beetje trots op, maar voor het Nederlandse vrouwenschaatsen is het goed dat mijn tijd nu gesneuveld is", liet Nuyt in een reactie weten.

De voormalig schaatster, die haar record destijds vestigde bij de Olympische Spelen in Salt Lake City in 2002, vervolgde: "Want als het wereldrecord op 36,80 staat en in Nederland hebben we nog steeds een record van 37,55 in de boeken staan, dan is dat wel een enorm gat."

Nuyt zat zaterdag thuis voor de televisie toen ze beide recordraces van Oenema zag. "Het waren twee heel nette races. Ik denk dat ze op weinig plekken iets heeft laten liggen. Ik opende destijds in 10,57 op de honderd meter en Thijsje zaterdag in 10,37 en zondag in 10,23, dus daar heeft ze het verschil ten opzichte van mij gepakt. Ik verwacht dat ze op termijn nog sneller kan, zeker als haar volle ronde nóg verder verbetert.”