[Serie A] Napoli wint en houdt druk op koploper Juventus

Frank (franklop)

Napoli heeft zondag een belangrijke 2-1 zege geboekt bij Parma. De nummer twee van de Serie A blijft daardoor op drie punten afstand van koploper Juventus. Marek Hamsik zette de Napolitanen op voorsprong, maar zijn ploeggenoot Paolo Cannavaro trok de stand een kwartier voor tijd met een eigen goal gelijk. Edinson Cavani bezorgde Napoli met zijn zeventiende competitiegoal van het seizoen alsnog de overwinning.

Stephan El Shaarawy bezorgde AC Milan op bezoek bij Atalanta drie broodnodige punten: 1-0. De Italiaanse spits produceerde na 29 minuten de enige goal van de wedstrijd. De Milanezen, waar Urby Emanuelson niet in de wedstrijdselectie was opgenomen, nemen door de zege de vijfde plek over van Fiorentina.

De Florentijnen gingen bij Catania met 2-1 onderuit door doelpunten van Nicola Legrottaglie en Lucas Nahuel Castro. Catania komt met 35 punten op slechts een punt afstand Fiorentina. Milan heeft 37 punten verzameld.

Sampdoria-speler Mauro Icardi vond liefst vier keer het net tegen Pescara: 6-0. De 19-jarige Argentijn noteerde drie van zijn vier goals tussen de 58e en de 72e minuut. Zijn ploeg klimt naar de dertiende stek, Pescara blijft zeventiende.

Overige uitslagen Serie A

Cagliari - Palermo 1-1
Udinese - Siena 1-0