[Bundesliga] Schalke laat punten liggen bij Augsburg

donroyco

Schalke 04 heeft zaterdag dure punten laten liggen in de Bundesliga. De club van Klaas-Jan Huntelaar kwam op bezoek bij FC Augsburg niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Concurrenten Eintracht Frankfurt en FSV Mainz wonnen wel. Frankfurt was met 2-1 1899 Hoffenheim de baas, Mainz klopte SpVgg Greuther Fürth: 0-3.

Schalke had het in Augsburg niet makkelijk. De nummer zeventien van de Bundesliga speelde goed mee, maar kon niet voorkomen dat Schalke meer balbezit had. De Königsblauen speelden voorin echter weinig klaar. Huntelaar kreeg voor rust de grootste kans, maar vond Augsburg-goalie Alexander Manninger op zijn weg.

Eintracht breidde de voorsprong op Schalke uit tot vier punten. De nummer vier van de ranglijst kwam thuis tegen Hoffenheim via Martin Lanig op voorsprong. Na rust maakte Martin Volland gelijk, maar drie minuten later besliste Stefan Aigner de wedstrijd alsnog.

Mainz ging dankzij de zege op Greuther Fürth Schalke voorbij op de ranglijst. Voor de kersverse nummer vijf scoorde Adam Szalai twee keer. Tussen die treffers door was ook Yunus Malli doeltreffend.

Borussia Mönchengladbach won met 2-1 van Fortuna Düsseldorf en staat nu in punten gelijk met Schalke. De ploeg van Roel Brouwers en Luuk de Jong kreeg al na zes minuten een cadeautje van de bezoekers. Juanan maakte toen een eigen doelpunt. Binnen het kwartier maakte Patrick Hermann de 2-0. Dani Schahin deed na rust iets terug.

Hannover 96 won met 2-1 van het VfL Wolfsburg van Bas Dost. Via Mohammed Abdelloue en Mame Diouf stond Hannover bij rust met 2-0 voor. Vlak na rust deed Alexander Madlung iets terug. Hannover speelde toen al met tien man na rood voor nieuwe aanwinst Sebastien Pocognoli. De oud-AZ'er werd in de 34e minuut weggestuurd.


Schalke laat punten liggen bij Augsburg (Foto: Novum)