[Copa] Barça stelt verwachte El Clasico veilig

Niels (DerMeister)

FC Barcelona bekert door naar de halve finale van de Copa del Rey. Daarin staat het tegenover Real Madrid. De Catalanen speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen Málaga, maar wonnen vanavond met 2-4.

In de terugwedstrijd was een spektakelstuk nodig om de halve finale van de Spaanse beker te bereiken. Na een vroege gelijkmaker van Joaquin leek de missie zeer moeilijk voor de Catalanen, maar in de tweede helft draaiden de rollen om.

Andere vaart
Barcelona vloog uit de startblokken. Na acht minuten stond de openingstreffer van Pedro al op het scorebord, maar daar kon de topclub niet lang van genieten. Joaquin mikte vier minuten na de 1-0 raak na een goed uitgespeelde aanval van Malaga.

Bij een 1-1 gelijkspel zou Málaga de halve finale bereiken, maar vlak na de rust bleek al dat de wedstrijd een andere vaart zou lopen. Dat was te danken aan Gerard Piqué. De centrale verdediger kreeg van dichtbij de tijd om de bal met zijn borst te controleren en laag binnen te tikken.

Korte metten met spanning
Barça leek de overhand te nemen in het duel, maar moest toch weer een pas op de plaats maken. Roque Santa Cruz bracht de spanning in de wedstrijd terug door via de binnenkant van de paal de 2-2 binnen te werken. Daarmee zou er een verlenging aan te pas moeten komen.

Een kwartier voor tijd maakte Barça eindelijk korte metten met de spanning. Andres Iniesta zette zijn ploeg na 76 minuten op voorsprong en vier minuten later lag de beslissende treffer in het netje. Lionel Messi kopte van dichtbij de 2-4 binnen.