[AO] Djokovic in vier sets langs Berdych

Frank (franklop)

Novak Djokovic heeft de halve finale van de Australian Open bereikt. De nummer één van de wereld was in vier sets te sterk voor de Tsjech Tomas Berdych (5): 6-1, 4-6, 6-1 en 6-4. Djokovic blijft daarmee op koers voor zijn derde titel op rij in Melbourne, iets wat nog geen enkele tennisser in de 'open era' wist te presteren.

Voor Djokovic is het al de elfde keer op rij dat hij de halve finale van een grandslamtoernooi bereikt. Bovendien blijft de Serviër door het bereiken van de laatste vier de nummer één van de wereld.

Djokovic oogde, ondanks de slijtageslag van zondag tegen Stanislas Wawrinka, zo fit als een hoentje. In minder dan een halfuur tijd sleepte hij de eerste set in de wacht. Berdych, die op weg naar de kwartfinale geen set had ingeleverd, kwam daarna sterk terug. Hij legde wat meer risico in zijn spel en zag dat beloond worden met een vroege break, die hij tot het eind van de set wist vast te houden.

De opleving van Berdych bleek echter van korte duur. De Tsjech, die ook de afgelopen twee jaar in Melbourne in de kwartfinale bleef steken, wist in de derde set maar één game te winnen. In de vierde set werd een vroege break op 1-1 hem uiteindelijk fataal.

Djokovic speelt in de halve finale tegen de Spanjaard David Ferrer, die dinsdag zijn landgenoot Nicolas Almagro in vijf sets versloeg. De laatste twee kwartfinales bij de mannen (Andy Murray - Jérémy Chardy en Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga) worden woensdag gespeeld.


Djokovic in vier sets langs Berdych (Foto: Novum)