Robben lucht zijn hart over blessureleed

Niels (DerMeister)

Arjen Robben heeft heel wat voetbal in zijn carrière gemist door blessures. Het houdt 'De man van glas' nog altijd bezig. In gesprek met Voetbal International lucht hij nog eens zijn frustraties over zijn blessureleed.

"Er zijn momenten dat je overal even klaar mee bent, geen energie hebt en dat het je allemaal niets meer kan schelen. Als je elke keer weer moet vechten om terug te komen, vraag je je soms wel af waar je het allemaal nog voor doet. Soms gaat het wel malen in je hoofd", aldus Robben.

"Als ik soms andere spelers zie trainen en voetballen zonder geblesseerd te raken, denk ik wel eens: hoe kan dat nou? Uiteindelijk wil je toch weer plezier maken en voetballen. Ik heb daarom nog even de tijd. Ik zeg soms voor de grap: als je zo vaak een half seizoen uitvalt zoals ik, kan je makkelijk tot je veertigste doorspelen."

De bijna 29-jarige Robben gaat vanaf volgend seizoen aan de slag met succescoach Josep Guardiola. "Ik verheug me op de samenwerking. Al ken ik hem alleen van horen zeggen. Ik heb met Real Madrid een keer tegen hem gespeeld. Maar het is natuurlijk een mooie naam en ik verwacht veel van hem."