Musical Jekyll and Hyde wordt mogelijk verfilmd

Desunoto

Het is goed mogelijk dat het verhaal van Jekyll en Hyde opnieuw een verfilming krijgt. Filmproducenten Mike Medavoy en Nick Nicita hebben de filmrechten gekocht van de musical 'Jekyll and Hyde', die binnenkort weer in Broadway te zien is.

Het verhaal dat in 1886 werd geschreven door de Schotse auteur Robert Louis Stevenson, is al meerdere malen verfilmd, maar nooit als musical. Nicita ziet graag dat de nieuwste verfilming over de man met een gespleten persoonlijkheid binnen nu en twee jaar op het witte doek verschijnt. De producenten zijn nu op zoek naar een regisseur.

De casting zal mede worden verzorgd door Leslie Bricusse en Frank Wildhorn, die verantwoordelijk waren voor de tekst en muziek van de musical die 23 jaar geleden voor het eerst te zien was.

Over de acteurs naar wie ze op zoek zijn is het duo duidelijk. "We zijn niet geïnteresseerd in eersteklas acteurs die ook een beetje kunnen zingen. We zijn op zoek naar eersteklas acteurs die subliem kunnen zingen", aldus Bricusse. "En het lijstje dat je dan overhoudt is niet heel lang."


De musical waar het om draait