Vleminckx scoort viermaal, Sturing lovend

Niels (DerMeister)

Edward Sturing, tegenwoordig assistent-trainer bij het Turkse Gençlerbirligi kan zijn geluk niet op over spits Björn Vleminckx. De van Club Brugge overgekomen spits scoorde gisteren maar liefst vier doelpunten in het met 3-5 gewonnen duel tegen Antalyaspor.

"Hij was echt geweldig", liet Sturing weten over de voormalig aanvaller van N.E.C. Nijmegen. "Wat wij nodig hadden was een fysiek sterke maar beweeglijke aanvaller. In Turkije sta je als spits veelal tegenover grote houten verdedigers. Vleminckx kan daar goed mee omgaan en is een sterk aanspeelpunt."

In de zomer deed Gençlerbirligi ook al een poging om Vleminckx naar Turkije te halen. "We wisten dat hij in Brugge weinig speelde. Destijds bleek het niet mogelijk hem te halen, deze transferperiode gelukkig wel."

"Feit is dat Vleminckx veel te lang niet heeft gevoetbald, maar daar was tegen Antalyaspor nauwelijks iets van te merken. Hij deed het fantastisch en conditioneel en fysiek is hij in orde. Genclerbirligi gaat veel plezier aan hem beleven", aldus Sturing tegenover Voetbal International.