"Pellè moet strafschoppen nemen"

Niels (DerMeister)

Twee oud-spelers van Feyenoord blikten maandag terug op De Klassieker. Ben Wijnstekers en Peter Houtman waren niet tevreden met het spel van hun club.

De twee oud-spelers schoven maandag aan bij talkshow FC Rijnmond van regionale omroep RTV Rijnmond. Uiteraard was de gemiste strafschop van Lex Immers onderwerp van gesprek, maar spraken de twee ook over het spel van de Rotterdammers.

"Ik vind dat Pellè gewoon de strafschoppen moet gaan nemen. Hoewel hij zelf denkt dat ie het niet kan", laat Wijnstekers weten. "Je bent de topscorer van Feyenoord en moet gewoon achter die bal gaan staan. Guidetti nam ze vorig seizoen ook. Pellè moet er op gaan trainen. Hij heeft veel vertrouwen en een goede trap. Waarom niet?"

Volgens Houtman kwam Feyenoord zondag niet in haar spel doordat Pellè vakkundig uit de wedstrijd werd gespeeld. "Dat is behoorlijk frustrerend als spits. Je speelt dan zo'n dertig á veertig meter van de goal. Als je dan wordt aangespeeld kan je niet meer dan de bal verlengen of terugleggen. Op dat moment kan je jezelf niet waarmaken. Dat is verschrikkelijk frustrerend."