'Rasmussen mag niet praten van Rabobank'

Niels (DerMeister)

Michael Rasmussen zou nog al te graag een boekje open willen doen over zijn verleden bij Rabobank, maar een geheimhoudingsclausule in zijn contract en overtreding daarvan zou de Deen enorm veel geld kosten. Dit liet zijn huidige ploegleider Claus Hembo weten.

"Ik denk dat het volledige peloton van 2007 niet legaal rondreed", aldus Hembo in Ekstra Bladet. "Ook Michael niet. Ik denk dat Michael heel graag zou vertellen wat er is gebeurd, maar hij heeft een geheimhoudingscontract met Rabobank. Elke keer dat hij er wat over zou zeggen, kost hem dat duizenden euro's."

"We hebben geprobeerd om de clausule op te laten heffen, zodat hij zijn verhaal kan doen over 2007. Maar Michael is nu verwikkeld in een rechtszaak tegen Rabobank en moet dus zijn kaken op elkaar houden. Hij kan niks zeggen", vervolgt de ploegleider.

Volgens het artikel over Rabobank dat afgelopen weekend in het NRC verscheen, reed Rasmussen in de Tour van 2007 met een hele waslijst aan verboden middelen in zijn lichaam in het geel.