[NBA] 'Sacramento Kings verhuizen naar Seattle'

Boris (borisz)

NBA-ploeg Sacramento Kings is waarschijnlijk aan de laatste maanden bezig in de Californische hoofdstad. De familie Maloof, de eigenaars van de club, hebben een meerderheidsbelang verkocht aan een groep investeerders die de club naar Seattle willen verplaatsen. Een verzoek tot verplaatsing moet voor 1 maart zijn ingediend.

De Kings zouden in Seattle als Supersonics door het leven moeten gaan. Zo heette ook de oude NBA-ploeg uit Seattle die in 2008 naar Oklahoma City werd verplaatst na een verkoop en daar als Thunder zijn wedstrijden speelt. Microsoft-topman Steve Ballmer zou een van de investeerders zijn.

De Kings, die in 1945 ontstonden als Rochester Royals en achtereenvolgens als Cincinnati Royals, Kansas City-Omaha Kings en Kansas City Kings door het leven gingen, spelen sinds 1985 in Sacramento. De verkoop van de club zou zo'n 525 miljoen dollar, een kleine vierhonderd miljoen euro opleveren.

De deal is overigens nog niet zeker. De Maloofs zouden ook nog een tegenbod kunnen accepteren, dat zelfs minder hoog kan zijn. In 1997 leende de familie zeventig miljoen dollar van de stad Sacramento op voorwaarde dat de ploeg nog dertig jaar in de Californische stad zou blijven. Burgemeester Kevin Johnson van Sacramento probeert ook met man en macht een groep investeerders bijeen te krijgen voor een concurrerend bod.


'Sacramento Kings verhuizen naar Seattle' (Foto: Novum)