Babel vond Fischer niet zo goed spelen

Niels (DerMeister)

Ajacied Ryan Babel vond zijn ploeggenoot Viktor Fischer, die twee keer doel trof, zondag niet geweldig spelen tegen Feyenoord. "Maar als je daarvoor twee doelpunten terugkrijgt dan mag je tevreden zijn", zegt de goedgehumeurde aanvaller, die na een uur inviel voor de 18-jarige Deen. Ajax versloeg de aartsrivaal uiteindelijk met 3-0.

Babel is nog niet lyrisch over zijn fitheid. De Amsterdammer was lang uit de roulatie met een schouderblessure. "Ik ben nog niet honderd procent fit. Ik heb ongeveer twee maanden gemist, op een gegeven moment raakt je lichaam gewend aan het niets doen. Maar ik ga nu zo snel mogelijk fit worden", stelt de Amsterdammer.

Feyenoord liet vooral defensief regelmatig steekjes vallen in de ArenA. Joris Mathijsen leidde de 2-0 in door de bal vlakbij de eigen goal tegen Fischer aan te schieten. De aanvaller veroverde de bal en liet het buitenkansje niet onbenut.

Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie vindt dat het verlies niet op individuen moet worden afgeschoven, reageert hij op het ongelukkige moment van Mathijsen. "We hebben als team gefaald. We stonden positioneel niet goed en zo hebben we hun de kans gegeven", zegt de Haarlemmer.

"We wilden hun opbouw ontregelen en dat hebben we de eerste tien minuten goed gedaan. Daarna hebben we ze teveel ruimte gegeven", legt Clasie de vinger op de zere plek. "Dan krijg je het moeilijk tegen Ajax en maken zij daar gebruik van. De nederlaag is hard aangekomen."


Babel vond Fischer niet zo goed spelen (Foto: Novum)