Jong en oud unaniem: "Collectief falen"

Niels (DerMeister)

De oudste en één na jongste Feyenoorder waren het erover eens; Feyenoord leverde zondagmiddag een wanprestatie in de Amsterdam ArenA.

Jean-Paul Boëtius, die bij zijn vorige Klassieker zijn debuut maakte en de gevierde man was, kon zijn teleurstelling na afloop moeilijk verbergen. "Dit is zeker teleurstellend. Je verliest namelijk niet zomaar van Ajax met 3-0", zegt de 18-jarige aanvaller tegen Goal.com. "Als je ziet hoe we starten dan geeft dat nog wat hoop, maar na de 1-0 stortte het helemaal in."

"Werd uit balans gebracht"
De linksbuiten zag echter wel dat zijn ploeg na rust een stuk beter voetbalde en kansen kreeg om terug in de wedstrijd te komen. "De tweede helft zetten we Ajax toch weer goed onder druk en kwamen ze er moeilijk uit. In de eerste helft lieten we het echter al uit onze handen glippen en de periode na rust was niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk hebben we als team ondermaats gespeeld en daarom verloren."

Boëtius forceerde nog een strafschop na de 3-0, waardoor Feyenoord terug in de wedstrijd kon komen. Helaas voor de aanvaller miste Lex Immers deze buitenkans en brak er iets bij de Rotterdammers. "Ik werd aangeraakt en uit balans gebracht door Van Rhijn (die daarvoor zijn tweede geel kreeg, red.). Het enige wat je dan kan doen is naar de stip wijzen, toch?", vroeg de aanvaller zich openlijk af tegen het journaille. "Helaas gaat die bal er niet in en profiteren we er niet van. Dat Van Rhijn er uit werd gestuurd zie ik niet als een persoonlijke overwinning. Ik ben namelijk niet bezig met mijn tegenstander", besloot de jongeling nuchter.

"Deceptie, kan je wel zeggen"
Naast de jonge Boëtius was ook ervaren kracht Joris Mathijsen niet te spreken over zijn ploeg. "Dat het een deceptie is kan je wel zeggen. Ook als je kijkt naar de kansen die wij niet hebben benut", was de eerste reactie van de 32-jarige Mathijsen. "Dan komt er nog eens bij dat Ajax al onze fouten afstraft. Op deze manier kan je nooit een wedstrijd van Ajax winnen."

Mathijsen was met een enorme fout zelf verantwoordelijk voor de 2-0 van Viktor Fischer. "Ja dat is dramatisch. Wat er gebeurde? Ik maak een fout, dat mag niet en daar hou je echt een rotgevoel aan over. Het mag niet gebeuren, zeker niet bij een ervaren speler als ik. We missen dan ook nog eens een penalty... ja dan weet je dat het moeilijk wordt hier. Collectief hebben we gefaald en we moeten naar onszelf kijken. Volgende week tegen FC Twente dan maar", besloot de routinier toch met een positieve noot.