Immers: "De volgende is niet meer voor mij"

Wessenator

Lex Immers speelde op zijn zachtst gezegd een ongelukkig wedstrijd tegen Ajax. De middenvelder miste enkele grote kansen en trok na afloop het boetekleed aan.

Feyenoord maakte het zichzelf zondag niet makkelijk. Door individuele fouten bood de ploeg van Ronald Koeman Ajax de gelegenheid op de voorsprong in de wedstrijd te nemen, maar bovendien verzuimden de Rotterdammers zelf om te scoren. Lex Immers kreeg vlak na de 1-0 van Viktor Fischer een grote kans op de gelijkmaker. “We hebben vijf minuten goed druk gezet, maar daarna viel het totaal weg”, zegt Immers tegen diverse media.

“Bij de kans die ik daarna krijg, neem ik de bal mee met mijn borst en kom ik alleen voor de keeper. Vermeer stond echt binnen een mum van tijd voor mijn neus en ik schiet de bal tegen hem op”, beschrijft de Hagenaar zijn mogelijkheid. Kenneth Vermeer, overigens uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd in de ArenA, was erg verheugd met zijn redding. “Ik zie dat hij de bal aanneemt en ik kom er snel uit om mijn doel te verkleinen en krijg de bal tegen mijn borst. Een erg belangrijke redding, anders staat het heel snel gelijk.”

In de tweede helft was de Ajax-doelman nogmaals een plaaggeest voor Immers, toen de middenvelder mocht aanleggen voor een strafschop. Vermeer stopte de penalty, die bovendien niet heel sterk was ingeschoten. “Als Immers de bal rustig in de hoek schiet ben ik kansloos”, zegt Vermeer. “Ik bleef dit keer staan en wachtte tot hij iets zou doen. Hij besluit  de bal hard te schieten en ik kan ‘m pakken. Ik had eigenlijk verwacht dat hij de bal in zijn vaste hoek zou schieten, maar dat deed hij dit keer dus niet”, glundert de Oranje-international"Die rebound moet hij echt maken, ik lag al op de grond en kon niks meer doen. Gelukkig schiet hij de bal wild over."

Immers week inderdaad af van zijn vaste hoek, mede omdat hij zijn laatste strafschop miste (in de penaltyserie tegen sc Heerenveen). “Tja, de volgende is niet meer voor mij”, treurde de middenvelder na afloop. “Ik mis gewoon weer, dus ik heb geen behoefte om de volgende penalty op te eisen. Daar hoeft de trainer geen beslissing over te nemen, dat doe ik zelf. Die kansen maken het extra zuur vandaag, maar eigenlijk hebben we collectief gefaald. Opnieuw waren we niet in staat om een punten te halen in een topwedstrijd”, concludeerde de verslagen Immers ten slotte.