Algerije: 32 militanten en zeker 23 gijzelaars dood

anoniem_22072019025900

Bij het gijzelingsdrama in een Algerijnse aardgasraffinaderij zijn 32 militanten en ten minste 23 gijzelaars om het leven gekomen. Dat heeft de Algerijnse regering gezegd. Mijnopruimingsteams kammen zondag het terrein uit waar een dag eerder een bloedig einde kwam aan de gijzeling. De teams zoeken naar explosieven die de islamitische militanten rondom het complex hebben geplaatst.

Er komt nog altijd weinig informatie vanuit het afgelegen gebied waar de gasinstallatie zich bevindt. Het is onduidelijk of iemand bij de eindaanval die zaterdag door speciale eenheden van het Algerijnse leger werd ingezet is gered, maar het aantal gijzelaars dat zaterdag omkwam - zeven - is gelijk aan het aantal dat de gijzelnemers vóór de aanval zeiden nog vast te houden. Nog niet alle buitenlanders die op het complex aanwezig waren toen het woensdag werd aangevallen zijn echter terecht.

De groep extremisten die verantwoordelijk is voor de gijzeling en die zich de Gemaskerde Brigade noemt, heeft eerder verklaard dat de actie een vergelding was voor het Franse ingrijpen in Mali.