Parkeergarage Amsterdam nog maanden dicht na brand

Redactie

De Amsterdamse parkeergarage Markenhoven, waar begin januari een grote brand woedde, blijft waarschijnlijk nog maanden gesloten. De gemeentelijke Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (DIVV) houdt er rekening mee dat de herstel- en opruimwerkzaamheden nog zeker vier maanden duren, zegt een woordvoerder vrijdag.

De garage liep 8 januari flinke schade op toen vijf auto's in vlammen opgingen. Tientallen andere auto's raakten zwaar beschadigd en liepen onder meer rook- en roetschade op. De brand ontstond toen de auto van een vrouw door nog onbekende oorzaak vlam vatte toen zij de garage aan de Anne Frankstraat bij het Waterlooplein binnenreed.

De zegsvrouw van de DIVV houdt overigens wel een slag om de arm. "Exact weten we het niet. Mogelijk gaat een gedeelte van de garage eerder open." Een aantal bureaus brengt momenteel de schade in kaart. Verder moet gekeken worden naar de bekabeling en de ventilatoren en moeten brandmelders worden vervangen.

Bewoners die hun auto normaal gesproken in Markenhoven zetten, kunnen voorlopig parkeren in de Piet Heingarage, ruim anderhalve kilometer verderop naast het Muziekgebouw aan 't IJ. Bezitters van een theaterkaart met parkeerkaart voor Markenhoven, kunnen terecht in de nabijgelegen garage onder het stadhuis bij het Waterlooplein.