Fyra rijdt ook vrijdag niet

Redactie

De hogesnelheidstrein Fyra rijdt ook vrijdag niet. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, die is genomen omdat aan drie treinen door grote ijsblokken schade was ontstaan. Dat meldt NS Hispeed donderdagavond. Donderdagmiddag werden de ritten van de hogesnelheidstrein voor de rest van de dag al geschrapt.

Specialisten zijn nog bezig de precieze oorzaak te achterhalen. Donderdagnacht en vrijdag vinden wel testritten plaats met Fyra-treinen. Op basis van die ritten wordt besloten wat er na vrijdag moet gebeuren met de hogesnelheidstrein.

Eerder donderdag bleek dat platen onder drie hogesnelheidstreinen flink beschadigd waren geraakt. Naar aanleiding daarvan vielen al verschillende ritten uit. Nadat het spoor van de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Antwerpen was geïnspecteerd, werd besloten alle ritten van de trein voor de rest van de dag te schrappen. Uit de inspectie bleek niet direct wat er precies mis is.

Commercieel directeur van NS Hispeed Marjon Kaper laat weten dat NS Hispeed samen met de Belgische vervoerder NMBS en treinfabrikant AnsaldoBreda de komende tijd gaat kijken hoe deze en eerdere tegenvallers met de trein het hoofd kunnen worden geboden.

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en een extra overstap. Mensen die naar België willen, wordt geadviseerd via Roosendaal te reizen. Vanaf Roosendaal rijdt een keer per uur een stoptrein naar Antwerpen. Per uur wordt een extra trein tussen Roosendaal en Essen ingezet. In Essen kunnen reizigers overstappen op een rechtstreekse intercity naar Brussel. Ook rijden bussen tussen Roosendaal en Essen.