Vijf arrestaties in groot drugsonderzoek Arnhem

Redactie

Vijf mensen zijn woensdag in Arnhem opgepakt in een groot drugs- en witwasonderzoek. De verdachten, afkomstig uit Arnhem en Velp, zouden vanuit een growshop in de Gelderse hoofdstad onder meer wietplanten hebben verkocht. Met hun praktijken verdienden ze ruim een miljoen euro, meldt de politie donderdag.

De hoofdverdachte in de zaak is de oud-eigenaar van de growshop, een 40-jarige man. Ook zijn 48-jarige vriendin is aangehouden, net als de twee nieuwe eigenaren van de zaak, twee mannen van 30 en 31 jaar. Een 33-jarige medewerker is de vijfde verdachte die werd opgepakt.

De growshop leverde ook alle attributen voor de grootschalige illegale wietteelt. Op de handelsvoorraad in het pand is beslag gelegd. Ook op verschillende panden van de hoofdverdachte, drie auto's, een boot en enkele honderdduizenden euro's in contanten is beslag gelegd.

In acht panden in Arnhem en Velp zijn doorzoekingen gedaan. Bij deze actie waren ruim tachtig agenten betrokken. Bij de doorzoekingen werden drie vuurwapens gevonden, die de politie heeft meegenomen.