Pietersen, Artut, MacNeil & Evans winnen tourkaart

Boris (borisz)

Charl Pietersen, Jyhan Artut, Ken MacNeil & Ricky Evans hebben op dag één van de Qualifying School van de PDC een tourkaart weten te bemachtigen. Aan de dag begonnen 301 darters waaronder tien Nederlanders. 

De Zuid-Afrikaan Pietersen gooide in zijn finale tegen Kevin McDine een 9-darter. Hij won de partij met 6-5. Pietersen deed december mee aan het wereldkampioenschap. In de voorronde verloor hij met 4-1 van Max Hopp. Artut, 36-jarige Duitser, haalde in 2010 de tweede ronde van het WK. Hij won zijn finale met 6-3 van Vernon Sheppard. 

Ken MacNeil is een Canadees die vorig jaar tijdens de World Cup of Darts Phil Taylor verloeg. Toen was dat niet genoeg om samen met John Part naar de kwartfinale door te gaan. Hij kreeg zijn tourkaart nadat hij David Copley met 6-2 versloeg. Ricky Evans won vorig jaar één toernooi op de jeugdtoer van de PDC. Hij mag het komende twee jaar bij de grote heren laten zien nadat hij de Fin Veijo Viinikka met 6-4 versloeg. 

De verliezers van de finale hebben negen rankingpunten verdiend. Aan het eind van de Q-school zal een ranking worden opgemaakt en de negen spelers die de meeste punten krijgen ook een tourkaart. De Nederlanders speelden een kleine rol vandaag. Matthew Medhurst & Leon de Geus werden in de vierde ronde uitgeschakeld en hebben daarmee drie punten verdiend. Ryan de Vreede heeft nog twee punten gepakt. De overige Nederlanders kwamen niet verder dan de  tweerde ronde. Morgen zal dag twee worden gespeeld en zijn er opnieuw vier tourkaarten te vergeven.