Advocaat: "Niet naar anderen kijken"

Wessenator

PSV hervat vrijdag het seizoen met een thuisduel tegen PEC Zwolle. De Eindhovenaren gaan voor het kampioenschap en moeten volgens trainer Dick Advocaat vooral naar zichzelf kijken.

PSV verwelkomt tegen PEC Erik Pieters, de verdediger die maanden aan de kant stond met een knieblessure. Hij miste daardoor bovendien het EK in Polen en Oekraïne. "Pieters heeft uit in Heerenveen met het tweede elftal meegedaan. Daarna kreeg hij een kleine terugval, maar nu is hij fit", stelt Advocaat tegenover Voetbal International.

De trainer is, in tegenstelling tot enkele spelers, tevreden over het trainingskamp in Thailand. "We hebben het programma kunnen doen dat we graag wilden. De ochtenden hebben we besloten om naar de gym te gaan, de omstandigheden 's avonds waren positief en we hebben goed kunnen trainen."

Timothy Derijck moet zijn plaats in het centrum van de defensie afstaan aan Marcelo, die terugkeert van een schorsing. Mathias Jørgensen behoudt zijn basisplek. "Zanka heeft het de twee wedstrijden voor de winterstop goed gedaan. Ik wil hem een kans geven die lijn door te trekken."

Advocaat is vol vertrouwen over het restant van het seizoen. "Er staat een gretige groep. De voortekenen op de training zien er gewoon goed uit", aldus Hagenaar. "We kunnen niet nogmaals vier keer verliezen, maar datzelfde geldt voor de concurrentie. Maar we moeten niet zo veel naar andere ploegen kijken. Uiteindelijk staat de sterkste bovenaan."