Vermist hondje Schiphol nog niet gevonden

bennootje

Het is de nachtmerrie voor elke hondenbezitter. Je trouwe viervoeter kwijtraken bij arctische temperaturen...

Het overkwam Jennifer Jones uit Florida. Haar hondje Coco ontsnapte een week geleden uit een kennel op Schiphol en zwerft sindsdien rond in de buurt van de luchthaven. Jennifer heeft het eerste vliegtuig naar Amsterdam teruggepakt en is wanhopig op zoek naar haar hond. Ook vandaag werd het hondje helaas niet gevonden.

Gelukkig staat de Amerikaanse er niet alleen voor. Vrijwilligers van stichting 'Waar is onze Angel', een stichting die zoekt naar vermiste viervoeters, helpen Jennifer. Onder meer met een kaart op Google Maps, waar Coco-spotters aangeven waar het hondje voor het laatst is gezien, en een eigen Facebookpagina

Maar er moet natuurlijk vooral fysiek worden gespeurd naar het hondje, dat al een week de ijskoude elementen trotseert. 

Voor de dierenliefhebber die mee wil zoeken; op de Facebookpagina die voor Coco is gemaakt staan wat zoektips. Zo is Coco nogal schuw en verstaat ze alleen Engels. Als je haar naam roept, roep dan heel zachtjes. "Maak jezelf zo klein mogelijk en ga desnoods plat op de grond liggen. (...) Pas als je er van overtuigd bent dat je haar vertrouwen hebt, kun je haar proberen te aaien en sta dan pas zeer langzaam op", adviseren de vrijwilligers.

Item van AT5 over de arme drommel