Asbestbesmetting Kanaleneiland kost zes miljoen

Redactie

De asbestbesmetting die deze zomer werd ontdekt in flats in de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft woningcorporatie Mitros tot nu toe al tussen de vijf en zes miljoen euro gekost. Dat bevestigt een woordvoerder van Mitros donderdag na berichtgeving hierover door de NOS.

De kosten bestaan grotendeels uit de opvang van de ongeveer driehonderd bewoners die in juli hun huis uit moesten. Voor hen werden onder meer vervoer, eten en drinken, kleding en hotelovernachtingen geregeld. De kosten bestaan verder uit het onderzoek naar de asbestvondst, zoals het nemen van monsters. Ook de verwachte kosten aan schadeclaims die bewoners indienden zijn in de schatting meegenomen, licht de zegsman toe. Mogelijk loopt het bedrag nog op.

De laatste flat die was afgesloten vanwege een asbestvondst in wijk is inmiddels gereinigd. De eerste bewoners van deze 45 woningen aan de Stanleylaan krijgen vanaf maandag de sleutels van hun huizen. Sommigen wachten echter met hun terugkeer totdat ook de renovatie van de buitenkant van het pand gereed is. Dat is naar verwachting eind april. Een persoon heeft inmiddels een andere woning gevonden, meldt de zegsman.