[AO] Azarenka moeiteloos langs Griekse Daniilidou

Maarten (rubbereend)

Titelverdedigster Victoria Azarenka heeft probleemloos de tweede ronde op de Australian Open overleefd. De mondiale nummer een had in de verzengende Australische hitte geen enkele moeite met Eleni Daniilidou, die in 55 minuten met 6-1 en 6-0 afgescheept werd. De Griekse had de enige eerdere ontmoeting, in 2008 in Parijs, nog gewonnen. Azarenka, die vorig jaar in Melbourne haar tot dusver enige grandslamtitel veroverde, treft nu de Amerikaanse Jamie Hampton.

Ook Serena Williams bereikte de derde ronde. De nummer drie van de plaatsingslijst versloeg de mondiale nummer 112, Garbine Muguruza uit Spanje, met 6-2 en 6-0. Vooraf waren er wat twijfels over Williams' fysieke gesteldheid, nadat ze in haar eerste partij in Melbourne een enkelblessure had opgelopen. "Ik voelde me goed", repte Williams, die zei niet gehinderd te werden door fysieke problemen. "Het kan vanaf nu alleen maar beter gaan."

Voormalig nummer een van de wereld Caroline Wozniacki drong eveneens door tot de derde ronde. De Deense, als tiende gerangschikt, was met 6-1 en 6-4 te sterk voor de 16-jarige Donna Vekic uit Kroatië. Andere geplaatste speelsters als Maria Kirilenko (14), Roberta Vinci (16), Yanina Wickmayer (20) en Varvara Lepchenko (21) maakten eveneens geen fout.