[Premier League] Puntverlies voor Chelsea

Niels (DerMeister)

Chelsea heeft thuis dure punten verspeeld tegen Southampton. De Londenaren gaven een comfortabele voorsprong uit handen (2-2).

Doordat Chelsea in december actief was op het Wereldkampioenschap voor Clubs werd het competitieduel tegen Southampton naar vanavond verplaatst. The Blues begonnen uitstekend aan het duel in eigen huis. Na 25 minuten opende nieuweling Demba Ba de score door attent te reageren op een afgeslagen voorzet: 1-0.

Comfortabele voorsprong
Nog voor rust lag ook de tweede Londense treffer achter Artur Boruc. Southampton verdedigde slecht uit, waarna Ramires met een harde knal de lat raakte. De rebound was een prooi voor Eden Hazard, die met een bekeken bal voor 2-0 zorgde. Niets leek een overwinning in de weg te staan, maar de bezoekers knokten zich in het tweede bedrijf verrassend terug.

Na tien minuten in de tweede helft liet Rickie Lambert Petr Cech met een fraaie kopbal kansloos: 2-1. De spanning was terug en Chelsea wankelde. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 2-2, toen Jason Puncheon met een harde pegel voor een daverende verrassing zorgde. In de resterende minuten wist Chelsea geen verandering meer te brengen aan de tussenstand, waardoor duur puntenverlies een feit werd.

Grote achterstand
De Londenaren staan nog altijd derde in de Premier League, maar de achterstand op koploper Manchester United bedraagt liefst dertien punten. Voor Southampton is het gelijkspel een welkome. De promovendus staat vijftiende, maar staat slechts drie punten los van de degradatiestreep.