FOK! wat een weer...Plaatselijk hardnekkige bewolking

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Na opnieuw een zeer koude nacht is het nu even afwachten waar vanmiddag de zon zal gaan schijnen. In de afgelopen nacht ontstond er aanvriezende mist of laaghangende bewolking en in dit jaargetijde lost dit soms maar heel moeizaam op. De meeste zon lijkt vandaag voor het noordwesten van het land te zijn. Later op de dag verwacht ik dat de zon op meer plaatsen zal doorbreken.

In de mist kan er een beetje motsneeuw vallen en op de Wadden zou er een sneeuwbuitje langs kunnen drijven. Elders blijft het overwegend droog. Nog steeds staat er een noordoostelijke wind die de temperaturen ook vandaag 1 tot 2 graden onder 0 zal gaan houden, maar in hardnekkige bewolking blijft het kouder. De vrieskou blijft voorlopig stand houden tot na het weekend, echter de vorst lijkt wel iets getemperd te gaan worden. Mogelijk dat er in het weekend weer wat sneeuw gaat vallen.

In de Kroatische hoofdstad Zagreb was het echt noodweer en eigenlijk maakte de combinatie van sneeuw en onweer dit tot een een hoogst uitzonderlijke situatie. Binnen 24 uur lag er een sneeuwdek van ruim 68 cm, terwijl er de dag ervoor nog helemaal niks lag. Met name de heftigheid van het onweer midden in de winter is echt bijzonder te noemen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Sneeuw in GochOok in Goch heeft het gesneeuwd en qltel maakte daar een paar mooie plaatjes van.

.Sneewu-waterval
Op deze foto is het nét alsof je onder een waterval doorloopt, alleen is dit van sneeuw. Mooi effect!

Sneeuwval Goch
Tijdens de sneeuwval liep het zicht in Goch soms flink terug.