ANWB helpt 6500 pechvogels

Redactie

De ANWB helpt woensdag twee keer zo veel weggebruikers met pech dan normaal. In totaal gaat het naar verwachting om ongeveer 6500 weggebruikers. Op een normale dag helpt de ANWB zo'n drieduizend tot 3500 pechvogels. De grote hoeveelheid pechgevallen wordt veroorzaakt door de strenge vorst, meldt een woordvoerder van de ANWB.

De meeste meldingen gaan over accuproblemen, bevroren sloten en startproblemen, aldus de zegsman. Dinsdag bleef het met 4400 pechgevallen nog aan de rustige kant. Dat was te danken aan de sneeuw, die vorst tempert. Maandag waren er zesduizend pechgevallen.

De ANWB verwacht donderdag zevenduizend meldingen, aangezien het naar verwachting nog harder gaat vriezen. De ANWB adviseert weggebruikers daarnaast een warme jas mee te nemen. "Wij zien veel mensen die nogal luchtig gekleed gaan in de auto. Die mensen houden er geen rekening mee dat ze wel eens stil kunnen komen te staan. Maar als een auto het begeeft, kan het heel snel heel koud worden." De ANWB deelt vanaf donderdag daarom ook dekens uit.