[FA Cup] Fulham ontsnapt aan afgang in replay

Frank (franklop)

Martin Jols Fulham heeft dinsdag met hangen en wurgen de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De Londense club had in de replay tegen Blackpool een verlenging nodig waarin Brede Hangeland de matchwinnaar werd: 2-1. Via Nathan Delfouneso was Blackpool op 1-0 gekomen, maar Kieran Richardson benutte in de slotseconden van de reguliere speeltijd een vrije trap.

Stoke City maakte tegen Crystal Palace ook overuren. Na 120 minuten stond de 4-1 eindstand op de borden via twee doelpunten van Jon Walters en een van Cameron Jerome. Kenwyne Jones had in de reguliere speeltijd Stoke al op 1-0 gezet, maar uit een strafschop kwam Crystal Palace in de 87e minuut terug. Glenn Murray tekende voor die treffer.

Premier Leagueclub Sunderland ging in eigen huis onderuit tegen Bolton Wanderers. Marvin Sordell scoorde beide treffers in de 2-0 zege van de ploeg uit het Championship.

Wigan Athletic redde zich ternauwernood tegen Bournemouth: 1-0. Mauro Boselli scoorde de enige treffer. Queens Park Rangers won met dezelfde cijfers bij West Ham United. Jay Boothroyd scoorde in de Londense derby.