[Serie A] Milan raakt verder achterop na gelijkspel

Niels (DerMeister)

AC Milan heeft op bezoek bij Sampdoria slechts één punt gepakt. De Milanezen kwamen niet tot scoren in Genua (0-0). Milan blijft door het gelijkspel op de zevende plek steken.

Milan hoopte de ingezette opmars te vervolgen. In de laatste zes wedstrijden boekten de Rossoneri vijf zeges. Dat was vooral te danken aan de vorm van Stephan El-Shaarawy. De international van Italië kon zondag niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Sampdoria wist na de winst op Juventus ook AC Milan dwars te zitten.

Zonder Nigel de Jong (geblesseerd) en Urby Emanuelson (gepasseerd) hadden de Milanezen het erg moeilijk in Genua. Doelman Christian Abbiati moest het nodige werk verrichten, terwijl Milan nauwelijks gevaarlijk kon worden in Luigi Ferraris. Namens de bezoekers wist spelmaker Riccardo Montolivo nog gevaarlijk te worden.

De middenvelder nam het doel van Sergio Romero van afstand onder vuur, maar de oud-doelman van AZ redde knap. In de tweede helft werd Milan iets gevaarlijker. Kevin-Prince Boateng kreeg een grote mogelijkheid om de bezoekers aan drie punten te helpen. Romero hield Sampdoria wederom op de been, waardoor het 0-0 bleef.