[BDO WK] Waites vernedert O'Shea in finale

Niels (DerMeister)

Scott Waites heeft vanavond de World Professional Darts Championship op zijn naam geschreven. In de finale van het toernooi, georganiseerd door de BDO, wist Scotty 2 Hotty zijn landgenoot Tony O'Shea met duidelijke cijfers te verslaan; 7-1.

De als vierde geplaatste O'Shea, die zich in de halve finales nog ontdeed van onze landgenoot Wesley Harms, kreeg geen moment grip op de wedstrijd. De Engelsman, die vorig jaar ook al de finale verloor van onze landgenoot Christian Kist, stond in een mum van tijd met 5-0 achter. Waites, als derde geplaatst in Frimley Green, gooide niet goed, maar profiteerde optimaal van het zwakke spel van zijn opponent.

De zesde set ging dan toch naar Silverbacken zodoende ging O'Shea met een 5-1 achterstand de grote pauze in. Na de break stelde Waites, die nooit verder kwam dan de kwartfinales, orde op zaken en sleepte de partij met 7-1 binnen. Daardoor kroonde de als derde geplaatste Waites zich voor het eerst in zijn loopbaan tot wereldkampioen en ontving daarbij een cheque van 100.000 pond.


Waites pakt wereldtitel tegen O'Shea (Foto: Pro Shots)