[Premier League] Van Persie ook belangrijk tegen Liverpool

Niels (DerMeister)

De kraker in Engeland tussen Manchester United en Liverpool is gewonnen door de thuisploeg. Robin van Persie was belangrijk door een doelpunt voor zijn rekening te nemen.

In de eerste helft was de thuisploeg heer en meester. De spelers van United wisten elkaar telkens goed te vinden, Liverpool daarentegen leek geen eenheid. Het goede positiespel van de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson resulteerde na achttien minuten in de openingstreffer. Danny Welbeck, die samen met Robin van Persie het aanvallende duo vormde, zette een aanval op. Hij bereikte rechtsback Patrice Evra, die vervolgens de voorzet op Van Persie gaf.

De Nederlander was een halve seconde eerder bij de bal van Liverpool-verdediger Daniel Agger en schoot de bal koelbloedig achter Pepe Reina. Vooral de manier waarop Van Persie zichzelf vrijliep was bijzonder fraai. Tot aan de theepauze waren de bezoekers niet bij machte om ook maar iets in te brengen. Tien minuten na rust leek het doek helemaal te vallen, toen Nemanja Vidic een kopbal van Evra nog toucheerde: 2-0.

Liverpool bijt van zich af
Met het inbrengen van Daniel Sturridge kon Liverpool meer gevaar stichten. The Reds kregen zowaar wat grip op het spel en zagen dat ook United te kloppen was. Na een goede actie van Steven Gerrard en wat geklungel in de defensie van United, kon de winteraankoop binnenschieten. De bal van Gerrard stuitte op goalie David de Gea, kwam terug in het spel en Sturrigde was alert. De van Chelsea overgekomen aanvaller kreeg niet lang daarna een prima mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een prima pass van Luis Suarez schoot hij echter naast.

In de slotfase kon het alle kanten op. Liverpool ging serieus op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er bijna. Wederom was Sturridge het eindstation, maar hij schoot de bal onrustig over. Met de rug tegen de muur hielden The Mancunians vervolgens stand.