Napoli haalt stormram Calaio op bij Siena

Wessenator

Napoli heeft zich verzekerd van de diensten van spits Emanuele Calaio. De aanvaller komt over van Siena en moet als back-up dienen voor topscorer Edinson Cavani.

De 31-jarige Calaio maakt de overstap van de nummer laatst van de Serie A naar nummer drie Napoli. De Napolitanen zien in de nieuwe aankoop een ideale stormram om Cavani te ondersteunen. Napoli huurt Calaio tot het einde van dit seizoen. De hoogvlieger in Italië heeft een optie tot koop op de fysiek sterke aanvaller.

Siena doet niet alleen Calaio van de hand deze maand. De degradatiekandidaat zag ook middenvelder Gaetano D'Agostino vertrekken. De spelmaker tekende bij Pescara. De verwachting is dat ook aanvaller Marcelo Larrondo vertrekt. Fiorentina heeft de spits op het vizier. Daarvoor komt Francesco Della Rocca uit Florence.

Napoli hervat de competitie zondag in eigen huis tegen Palermo. De achterstand van de ploeg van Walter Mazzarri op koploper Juventus bedraagt zeven punten na negentien duels. Siena begon dit seizoen met zes strafpunten en staat met elf punten onderaan. De achterstand op nummer negentien Palermo is vier punten.