Vijverberg valt af voor bekerduel Vitesse

Frank (franklop)

Vitesse kan De Vijverberg in Doetinchem vergeten als alternatieve speellocatie voor het bekerduel met Ajax (31 januari). De Graafschap speelt een dag later in eigen huis. Vitesse probeerde om de wedstrijd te verplaatsen naar Doetinchem, maar dat bleek  niet mogelijk.

Gastheer De Graafschap komt zelf een dag later in actie voor de competitie tegen Almere City. Daarnaast gaf ook de burgemeester van Doetinchem aan dat hij niet zat te wachten op supporters uit Amsterdam en Arnhem.

Vitesse moet dus volgens Omroep Gelderland verder op zoek naar een alternatieve locatie voor het bekerduel. De wedstrijd kan niet in de GelreDome worden gespeeld. In het multifunctionele stadion wordt daags voor het geplande duel gewerkt aan de voorbereidingen voor een dancefeest. De rechter verbood daarom de wedstrijd.

De Grolsch Veste leek een geschikte locatie voor Vitesse, maar FC Twente ging niet akkoord. AZ liet ook al weten dat het stadion niet beschikbaar is. FC Groningen en sc Heerenveen hebben geen verzoek ontvangen. Willem II, NAC Breda en Roda JC zijn wel bereid om mee te werken als de Arnhemmers bij hen aankloppen.