Wiet in woning fatale schietpartij Oosterwolde

Redactie

In de woning in Oosterwolde waarbij woensdagmiddag een 51-jarige neergeschoten man werd gevonden, is een grote hoeveelheid henneptoppen gevonden. Of de wiet iets te maken heeft met het dodelijke schietincident, is nog onduidelijk, meldt een politiewoordvoerder.

Het 51-jarige slachtoffer uit Oosterwolde werd woensdagmiddag door een vrouw aangetroffen in haar achtertuin aan de Hooge Esch. De man overleed ter plaatse.

In de woning van de 51-jarige man aan de Weidemaad is ook een doorzoeking gedaan. Daarbij is niets bijzonders gevonden, aldus de politie.

De bewoners van het pand aan de Hooge Esch zijn in het moordonderzoek volgens de politiewoordvoerder vooralsnog aangemerkt als betrokkenen. "Maar dat kan altijd veranderen. Het is wel opmerkelijk dat zoiets wordt aangetroffen op een plek waar een neergeschoten persoon wordt gevonden. Het wordt meegenomen in het onderzoek." De drugs zijn in beslag genomen.

Kort na de schietpartij werd woensdag in de omgeving van het incident een 29-jarige verdachte aangehouden. Hij zit nog vast.