Klacht tegen nieuwe advocaat Estelle Cruijff

Redactie

De Telegraaf en RTL Boulevard hebben vrijdagmiddag bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten een klacht ingediend tegen advocaat Nico Meijering. De raadsman zou hebben gesuggereerd dat advocaat Bram Moszkowicz te loslippig was naar De Telegraaf en RTL Boulevard over Estelle Cruijff, meldt De Telegraaf.

Moszkowicz stond Cruijff bij toen ze moest getuigen in de zaak tegen haar partner Badr Hari, die van een reeks mishandelingen wordt verdacht. Vorige maand stapte Cruijff over van Moszkowicz naar Meijering, volgens de laatste omdat ze niet tevreden was met de rechtsbijstand.

Cruijff diende dinsdag een tuchtklacht in tegen Moszkowicz. Hij zou te forse declaraties hebben ingediend, en zich daarnaast niet hebben gehouden aan zijn ambtsgeheim.

De Telegraaf meldt vrijdag dat de klacht van de beide mediabedrijven gaat over uitspraken van Meijering over 'publicitaire spelletjes' van Moszkowicz. Zo zou Moszkowicz De Telegraaf en RTL Boulevard hebben getipt over ontmoetingen van hem met Cruijff in het Amstel Hotel, zodat daarvan foto's en camerabeelden zouden worden gemaakt. Die beweringen zijn volgens de twee mediabedrijven 'volstrekt onjuist'. Er zou ook geen bewijs voor zijn.

In de klacht stellen De Telegraaf en RTL Boulevard dat Meijering de gedragsregels voor advocaten heeft geschonden door leugens over derden te verspreiden zonder wederhoor toe te passen.