Palestijnen zetten tenten op op Westoever

anoniem_22072019025900

Palestijnse activisten hebben tenten opgezet in een omstreden gebied tussen Jeruzalem en de Westoever. Israël heeft eerder gezegd in dit gebied huizen te willen bouwen. De activisten zeiden vrijdag in een verklaring dat ze een dorp willen bouwen in het gebied, dat bekend staat als E-1, om zich van de 'feiten in het gebied op de hoogte te stellen'.

Volgens Micky Rosenfeld, woordvoerder van de Israëlische politie, hebben de activisten officieel te horen gekregen dat ze niet in het gebied mogen verblijven, maar het is niet duidelijk of er maatregelen worden genomen.

Nadat de Palestijnen met succes bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties hadden gevraagd om verhoging van hun status, kondigde de Israëlische premier Benjamin Netanayahu aan om in E-1 huizen te gaan bouwen. In het gebied ligt een belangrijke weg die de Palestijnse delen van Jeruzalem verbindt met de Westoever. De daadwerkelijke bouw van de huizen duurt nog jaren, maar het besluit van Israël om te gaan bouwen leidde tot felle kritiek van de internationale gemeenschap.