Capcom werkt aan Capcom Arcade Cabinet

Oscar.

Famitsu Magazine heeft bekendgemaakt dat Capcom werkt aan Capcom Arcade Cabinet: Retro Game Collection ter eren van Capcom’s 30ste verjaardag. Het zou gaan om een collectie van oude arcadegames uit de jaren ’80 die geport worden naar de PlayStation 3 en Xbox 360.

Volgens Kenji Katoaka gaat CAC zich focussen op de onaangepaste klassiekers uit het verleden van Capcom.  “De meeste ports van NES-games  veranderen teveel als deze geport worden naar een andere platform. Om het originele gevoel te behouden, hebben we zelfs de fouten van de games erin laten zitten”, aldus de ontwikkelaar Kataoka. Maar toch stopt Kataoka de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad van de spellen aan te passen, want sommige spellen waren toentertijd erg moeilijk.

De collectie kan gekocht worden in de PlayStation Network Store en Xbox Live Marketplace. Om ons lekker te maken zal Black Tiger (Of Black Dragon in het verre oosten) als demo beschikbaar zijn. Op 7 februari wordt de volledige lijst bekend gemaakt. Wel heeft Capcom een teaser uitgebracht, dus als je games herkent, post het dan in de comments!

Capcom Arcade Cabinet