Wüst: "Maak het allrounden olympisch"

Boris (borisz)

Ireen Wüst heeft in een open brief naar ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta een opgroep gedaan om het allrounden olympisch te maken. De schaatster publiceerde de brief in haar column in de Telegraaf

"In Nederland is het nog steeds ontzettend populair, gelukkig, maar internationaal verkeert de sport in zwaar weer. Dat is doodzonde, maar de oplossing is binnen handbereik. Maak het allrounden olympisch! Waar een wil is, is een weg. Ik weet dat ik namens veel schaatsers spreek, dus hopelijk neemt u mijn brief serieus", aldus de schaatsster van TVM. 

Ook wil Wüst dat het EK-allround twee dagen duurt in plaats van drie, zoals dit weekend in Heerenveen het geval is. "De strijd over vier afstanden in een tijdsbestek van slechts twee dagen, dat is de kern van de sport en maakt het allrounden zo mooi. Bij Ajax-PSV, of voor uw beeldvorming AS Roma-Inter, wordt toch ook niet de eerste helft op zaterdag gespeeld en de tweede op zondag?"

Wüst wil in eigen huis haar tweede Europese allroundtitel winnen. Vorig jaar in Budapest moest ze genoegen nemen met een derde plaats. De titel ging toen naar Martina Sáblíková en Claudia Pechstein werd tweede.