[Dakar] Al-Attiyah wint, Wevers weer sterk

Laptop.

Nasser Al-Attiyah heeft in de Dakar Rally de aanval op de leiding in het klassement vol ingezet. De Qatarees won in de zesde etappe van Arica naar Calama maar liefst 8.36 minuten terug op klassementsleider Stephane Peterhansel en zit in het algemeen klassement de Fransman nu op zijn hielen.

Al-Attiyah had na de problemen van de afgelopen dagen wat goed te maken en leidde in de etappe van vandaag van start tot finish. De Qatarees was op zijn terrein, de woestijn, ongenaakbaar en reed de concurrenten op grote achterstand. Peterhansel deed het nog het beste met 8.36 minuten achterstand. De derde plaats, op bijna veertien minuten, was voor Robby Gordon die in het klassement geen rol van betekenis meer kan spelen. De winnaar van gisteren Nani Roma kwam vast te zitten en verloor ruim een uur. Voor Carlos Sainz is de wedstrijd voorbij. De Spanjaard kampte met een vastgelopen motor van zijn buggy en gaf op.

Van de Nederlanders deed Erik Wevers het vandaag zeer goed met een tiende plaats, op ruim een half uur van Al-Attiyah. De overige Nederlanders zijn nog niet over de finish. Wel zeker is dat Erik van Loon al vroeg in de etappe gecrasht is en tot de uitvallers behoort.

In het klassement heeft Peterhansel een voorsprong van 1.18 minuten op Al-Attiyah. De nummer drie is Giniel de Villiers op ruim 42 minuten van dit duo. Wevers is geklommen naar een twaalfde plaats op 2.27 uur van de leider.